Vasgyári eklógák

Vasgyári eklógák

rendező

Fandl Ferenc

író

Zemlényi Attila – Kabai Lóránt

műfaj

szcenírozott felolvasó-színházi előadás

bemutató

2023. 11. 04.

időtartam

80 perc

Zemlényi Attila és kabai lóránt drámája ízig-vérig miskolci történet. Miskolcról és polgárairól szól, de nem csak nekik. Fiktív és valós elemek elegyítésével járja körül az Acélváros sorsmodellé lett hányattatásait, rámutatva, hogy a múlttal való tudatos szembenézés segíthet újra a felemelkedés útjára lépni.

A Vasgyár elhagyatott épületeinek szövevényében legendák, rég elfeledett sötét emlékek, rémes titkok rejtőznek. Ismeretlen események és elhallgatott történetek várják ötven éve, hogy felfedezzék őket. Auróra, a miskolci egyetemista lány merész célt tűz ki maga elé: megfejti a város titkait és nem nyugszik, amíg a válaszokat nem kap kérdéseire. A múlt árnyai és a jelen rémálmai összekeverednek: ahogy a Vasgyár mélyén nő a feszültség és sűrűsödnek a váratlan fordulatok, úgy mosódik el valóság és képzelet határa. Auróra egyre mélyebbre ás a múltban, és rájön, hogy a tét sokkal nagyobb, mint gondolta. Minden lépéssel, amellyel közelebb kerül az igazsághoz, világosabbá válik, hogy az veszélyes és megsemmisítő lehet: a város, a gyár és a Beteg Kisfiú közti kapcsolat rémisztő felismeréshez vezet.

Ahogy halad előre a város alatti labirintusban, Auróra rádöbben, hogy nincs más lehetősége, neki kell egyedül a múlt szörnyeivel farkaszemet néznie.

Következő Előadások

2024. május 11. - 19:00 - JÁTÉKSZÍN Bérletszünet

Szereplők, alkotók

A Beteg Kisfiú legendája
Városdráma 18 jelenetben

ELSŐ PÁSZTOR, VÁLYI PÉTER, BETEG KISFIÚ: FANDL FERENC
MÁSODIK PÁSZTOR, ÉNEKES SÁNDOR: HARSÁNYI ATTILA
Öreg roma, Teiresziasz varjú: SZEGEDI DEZSŐ
AURORA: RUDOLF SZONJA
Harmadik varjú, Magdolna: HAVASI RENÁTA
Bull, In-Kalos: KOKICS PÉTER
Első varjú, Fiatal roma, Második Gyáregység Parancsnok, Első Munkás: KRISTON MILÁN
Első Gyáregység Parancsnok, Pultos, Második Munkás: VISNYICZKY BENCE
DJ: BARVA GÁBOR

Rendezőasszisztens-ügyelő: HADHÁZY ILDIKÓ
Rendező: FANDL FERENC

Kritikák

Videó